WHISKY – Hét boek voor de liefhebber

WHISKY – Hét boek voor de liefhebber is het complete whiskyboek voor beginnende én ervaren liefhebbers.

Hoewel whisky slechts uit drie ingrediënten bestaat – water, graan en gist – is het de meest complexe en mysterieuze drank ter wereld die op veel verschillende manieren geproduceerd, geproefd en gedronken wordt. In dit complete whiskyboek zetten experts Becky en Hans Offringa hun kennis uiteen voor zowel de beginnende whiskydrinker als de ervaren liefhebber. Van de geschiedenis, het productieproces en het proeven tot het kopen en investeren in whisky. Inclusief een uitgebreid overzicht van distilleerderijen, belangenverenigingen, whiskyorganisaties en aandacht voor nieuwe whiskylanden. Dit handzame cadeauboek is helemaal up-to-date en een lust voor het oog.

– alles over de oorsprong, productie en grondstoffen
– smaken ontdekken en leren combineren
– whisky kopen en verzamelen
– met landkaarten en uitgebreid overzicht van distilleerderijen
– overzichtelijke indeling en volledig geïllustreerd

Whisky – Hét boek voor de liefhebber is de langverwachte opvolger van het succesvolle Wat Je Als Whiskyliefhebber Moet Weten en verschilt in belangrijke mate van WJAWMW. Het is geen Q&A formaat meer, maar een narrative. Daarnaast wordt veel uitgebreider aandacht besteed aan de geschiedenis van whisky en de gebruikte grondstoffen. Ook de hoofdstukken over productie, proeven en historische anecdotes/personen zijn compleet omgewerkt. Er is dus wel sprake van enige doublure, in met name het productiegedeelte, want dat was onoverkomelijk. Echter, mensen die WJAWMW al hebben, zullen dit complete whiskyboek zeker als een waardevolle aanvulling van hun whiskyliteratuur weten te waarderen.

Vanaf 12 septemeber 2023, verkrijgbaar bij uw lokale boekhandel, whiskyboeken.nl en bol.com

This book is currently only available in Dutch, but is similar in content to A Field Guide to Whisky.